Passa al contingut principal

ACTIVITATS

Les activitats diàries que s'ofereixen a la Residència Ficus són les següents:

PLANTA BAIXA
ACTIVITAT INDIVIDUAL 
Es fan visites setmanals a aquells residents que per una diversitat de circumstàncies no participen en les activitats que s'ofereixen.
ACTIVITAT AMB PETIT GRUP
Es proposa a aquells residents que ho desitgin la realització de diferents activitats, segons els interessos d'aquests.
BINGO
Joc d'atzar. Es realitzen diverses partides, premiant aquells participants que resulten guanyadors. Independentment del bingo clàssic, es realitza en les dinàmiques corresponents i en moments puntuals, el bingo cultural (reminiscència) i el bingo musical (musicoteràpia).
EXPRESSIÓ CORPORAL
Es realitzen una varietat de dinàmiques, en les quals es treballa a través del llenguatge corporal.
JARDINERIA
Es proposarà als residents el manteniment d'un hort urbà.
JOCS POPULARS
Es realitza una dinàmica que abasta un o diversos jocs populars. A vegades, a partir dels jocs populars es poden organitzar petits tornejos..
MANUALITATS
Es realitzen diverses activitats dedicades a les manualitats. En aquestes es prepara la decoració de les festes populars, de les estacions, entre d'altres.
MUSICOTERÀPIA
Es realitzen una diversitat de dinàmiques, totes elles girant entorn de la música.
PASSEIG
Es realitzen sortides amb alguns dels residents i sempre que el temps ho permeti.
PREMSA
Es realitzen diferents activitats per així treballar aquelles notícies d'actualitat. Es treballa a partir de notícies tradicionals, com també a partir d'imatges.
REMINISCÈNCIA i ESTUMULACIÓ COGNITIVA
Es realitzen activitats diverses per treballar la memòria dels residents de manera dinàmica.

REVISTA

A la Residència Ficus es fa una revista trimestral, en què els residents són els protagonistes. Es dedica una  tarda al mes a organitzar la revista. 

TALLER DE CANT

Es realitzen diverses dinàmiques que giren entorn d'una o vàries cançons antigues. Un cop acabada qualsevol activitat relacionada amb el cant, es canta la cançó i es mira el videoclip de la cançó, o una actuació del cantant treballat.


ENTRESÒL
ESTIMULACIÓ COGNITIVA
Es realitzen una diversitat d'activitats per treballar l'àrea cognitiva dels residents. Es treballa de manera dinàmica. 

ESTIMULACIÓ SENSORIAL
Es realitzen una diversitat d'activitats que es treballa a través dels sentits. 

LECTURA I RELAXACIÓ
Es dedica una activitat per treballar la relaxació dels nostres residents. Per fer-ho s'empren els recursos com la música i la lectura.

MUSICOTERÀPIA
Es realitzen una diversitat de dinàmiques, totes elles girant entorn de la música.

OBJECTIUS QUOTIDIANS
Es realitzen una varietat d'activitats, en les quals es treballen ítems propis de la vida diària.

PSICOMOTRICITAT
Es realitzen diferents dinàmiques en les quals es treballa la psicomotricitat a partir del joc amb pilota, cercles, cons,...

* Totes aquestes activitats descrites, es treballen a partir de dinàmiques diverses per tal d'evitar caure en la monotonia. 

Independentment de les activitats descrites, es realitzen al llarg de l'any activitats puntuals, tals com les relacionades amb les festes populars, i els aniversaris. A més, cada mes una setmana està dedicada en un àmbit concret, creant així una setmana especial, per no caure en la monotonia. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

INFORMACIÓ

Portem uns mesos tancats a l'habitació però ja comencem a veure la llum del sol! A partir de dilluns dia 8 de juny si Barcelona entra a la fase 2 ja es poden fer visites als vostres familiars amb mesures de protecció per tal de garantir la seguretat de tots i totes!!! S'ha de trucar a Recepció per demanar dia i hora, ja que hem establert un dia de visita per cada planta.  També recordar que arran del COVID-19 s'ha obert un compte a Instagram que és on s'ha anat penjant el dia a dia dels nostres residents. Una vegada tornem més a la normalitat i poguem fer activitats "normalitzades" seguirem publicant pels dos canals comunicatius (Blog i Instagram). Ara les activitats es fan individualitzades a cada habitació.  UN DIA MÉS ÉS UN DIA MENYS!!!

CARNAVAL FICUSCHEF 2020

La setmana del 17 al 26 de febrer vam celebrar el carnaval amb la temàtica de "Ficuschef". El dimarts dia 18 ens vàrem disfressar de cuiners i cuineres on a la tarda vam tenir el plaer de gaudir del bon músic en Carlos, un cantant que dóna alegria per les residències de la tercera edat de Barcelona. En tota la setmana es van realitzar activitats relacionades amb la gastronomia, un taller de cognició on es van triar aliments dels diferents continents i els residents van endevinar els menjars. També es va fer un taller de cuina on vam elaborar pastissos de poma. Finalment el dimecres 26 va venir el capellà del Clínic a fer la missa de l'enterrament de la sardina.  A continuació us deixem unes fotografies d'aquest dia. Fins l'any que ve Carnestoltes!!!!

CANAL COMUNICATIU INSTAGRAM!!!

HOLA!!! Amb aquests dies de quarantena s'ha obert un canal comunicatiu més enllà del Blog perquè veieu el dia a dia dels nostres residents!!! També realitzem videoconferències amb els familiars, només heu de trucar a Ficus i contactar amb nosaltres per donar-vos les indicacions!!! El nostre instagram és : residencia_ficus